top of page
img_26_1408601867.jpg

Metalliseren

Metalliseren - Schooperen - Thermish spuiten

Metalliseren, ook wel schooperen of thermisch spuiten genoemd. De schoopeerlaag bestaat uit een zink-aluminium legering. De oppervlakte van de laag is poreus en geeft een uitstekende bescherming tegen corrosie. 

Het appliceren van de zink aluminium laag gebeurd door middel van een vlamboog. 

De hoge temperatuur verbrandt de doorgevoerde zink-aluminium draad en verneveld deze op het object.

Voordelen van metalliseren

Het metalliseren vergroot de levensduur van de corrosie beschermende coating. Op die manier vergroot het de levensduur van de coating tegen elke omgevingsinvloed.       

De kathodische bescherming is een uitstekende voorbewerking voor zowel poedercoatings als natlakken.

Het gestraalde object wordt direct na het metalliseren voorzien van een coating.

FullSizeRender_edited.jpg

Onze services

Interne uitrusting
Betrouwbaarheid
Kwaliteit waarborgen
We hebben een mobiele metalliseer unit in eigen huis. De unit is uitgerust met een vlamboog pistool waar een zink- en/of aluminiumdraad door getransporteerd wordt. De techniek wordt handmatig door vakkundige medewerkers geappliceerd. De zink/aluminium legering is een uitstekende ondergrond, maar dient niet als eindlaag, hier kunnen we coatings op toepassen nadien.
Na het metalliseren meten we of dit voldoet aan de benodigde normeringen, dat doen we o.a. door middel van laagdikterapporten. Het meten is belangrijk om aan de eisen te  kunnen voldoen. Zo houden we het proces nauwkeurig in de gaten. Meer weten? Vraag naar onze deskundige op het gebied van metalliseren.

Ons kwaliteitsysteem is de kern van ons bestaansrecht. We zorgen er voor dat we er op terug kunnen vallen voor uitgevoerde diensten.  Door middel van deze rapportage kunnen we fouten traceren en kwaliteit borgen.

Wat kunt u van ons verwachten

Betrouwbaarheid levering

U kunt van ons verwachten dat we onze levertijden nakomen.

Coatings op objecten appliceren is de laatste stap voor toepassing. Realistische doorlooptijden  zijn wat we plannen en nakomen. We maken jaarlijks een meting en streven naar 100% leverzekerheid.

Machinepark

Naast de vakmanschap en kennis die we hebben in het poedercoaten zijn we ook innovatief met betrekking tot automatisering. Zo kunnen we mechanisch werpstralen en na de voorbehandeling realiseren we automatisch transport op ons hangbaan systeem. 

Hier wordt automatisch gepoedercoat en een handmatige check uitgevoerd waarna het project door de ovenkamer gaat. Dit is één van de grootste poederlak installaties van de Benelux. 

Proces beheersing

Ons ERP systeem legt automatisch de uitgevoerde diensten digitaal vast. We kunnen uit ons systeem traceren wat voor behandeling het object heeft gehad zodat we fouten kunnen herleiden en onszelf kunnen verbeteren. We beheersen de kennis van vaardigheden en processen. Zo geloven we een juiste partner te zijn in het poedercoat lakken van uw objecten. 

IMG_0397.JPG
IMG_0475.JPG
IMG_0810.jpg
Lever betrouwbaarheid
Geautomatiseerd machinepark
Interne procesbeheersing
Altijd de gewenste kwaliteeit
bottom of page